Web Analytics Made Easy - Statcounter

همزمان با افزایش فشار دیپلماتیک بر رهبران کودتای کشور مالی، شورای امنیت سازمان ملل روز چهارشنبه نشست فوق‌العاده‌ غیر علنی درخصوص مالی برگزار کرد در حالی که میانجی‌گران غرب آفریقا قرار است با رئیس جمهوری و نخست وزیر بازداشت شده این کشور دیدار کنند.

به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری فرانسه، چند روز پس از آنکه عاصمی گویتا، معاون رئیس جمهور موقت مالی اعلام کرد که رئیس جمهور موقت و نخست وزیر این کشور را به اتهام ناکامی در رایزنی با وی پیش از ترمیم کابینه روز دوشنبه از قدرت سرنگون کرده، شورای امنیت به درخواست فرانسه، نیجر، تونس، کنیا و سنت وینسنت و گرنادین‌ها یک نشست فوق‌العاده برگزار کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این اقدام گویتا محکومیت گسترده بین‌المللی و تهدید تحریم‌ها را به همراه داشت به طوری که ژان ایو لودریان، وزیر خارجه فرانسه اعلام کرد که پاریس به دنبال این "کودتا" خواستار نشست فوق‌العاده شورای امنیت را شده است.

شورای امنیت قویا سرنگونی و بازداشت "باه انداو"، رئیس جمهور موقت و "مختار وانه"، نخست وزیر مالی توسط ارتش را محکوم کرد و خواستار بازگشت به یک دولت مدنی شد.

اما در بیانیه متفق‌القول شورای امنیت اشاره‌ای به اقدامات تنبیهی مانند تحریم‌ها نشده و از توصیف این آشوب سیاسی به عنوان کودتا پرهیز کرد.

شورای امنیت در این بیانیه آزادی امن، فوری و بی‌قید و شرط تمامی مقامات بازداشت شده را خواستار شد و از رهبران نیروهای امنیتی و دفاعی خواست تا بدون معطلی به مقر و پادگان‌های خود بازگردند.

شورای امنیت حمایت مداوم خود از بازگشت به دولت مدنی پس از کودتای نظامی اوت ۲۰۲۰ را ابراز کرد.

این شورا خواستار احیای گذار قدرت تحت رهبری دولت مدنی شد که بازگشت به انتخابات و نظم قانون اساسی را در یک جدول زمانی ۱۸ ماهه در نظر دارد.

در بیانیه شورای امنیت آمده است: تحمیل گذار قدرت با زور از جمله از طریق استعفاهای اجباری غیر قابل قبول است.

به گفته یکی از مقامات خونتا، "باه انداو"و "مختار وانه" دو روز پس از بازداشت و سرنگونی، اوایل روز چهارشنبه از سمت‌های خود استعفا دادند.  

شورای امنیت ضمن ابرازحمایت قوی خود از تلاش‌های میانجی‌گرایانه جامعه اقتصادی کشورهای غرب آفریقا، بر تاثیرات منفی بالقوه این ناآرامی بر تلاش‌ها برای مقابله با تروریسم در کشور مالی تاکید کرد.

بازداشت "باه انداو" و "مختار وانه" که وظیفه بازگرداندن کشور به حکومت غیرنظامی پس از کودتای اوت ۲۰۲۰ را برعهده داشتند، باعث نگرانی جامعه اقتصادی کشورهای غرب آفریقا نیز شده است.

به گفته یک منبع آگاه، گروه میانجی‌گری از جامعه اقتصادی کشورهای غرب آفریقا روز سه‌شنبه وارد باماکو، پایتخت مالی شدند و مجوز لازم را از گویتا برای دیدار با باه انداو و مختار وانه دریافت کرده‌اند.

یکی از اعضای این هیئت به رهبری "گودلاک جاناتان"، رئیس جمهور سابق نیجریه گفت: ما اینجا هستیم تا به برادران در کشور مالی برای یافتن راه‌حلی برای این بحران کمک کنیم اما مشخص است که جامعه اقتصادی کشورهای غرب آفریقا می‌تواند در نشست آتی سریعا تحریم‌هایی را اعلام کند.

امانوئل ماکرون، رئیس جمهوری فرانسه بازداشت رئیس جمهوری موقت و نخست وزیر مالی را به عنوان "کودتایی درون یک کودتای غیرقابل قبول" محکوم کرد.

وی پس از نشست اتحادیه اروپا گفت: ما آماده‌ایم تا ظرف چند ساعت تحریم‌های هدفمندی علیه مسؤولان این کودتا اعمال کنیم.

یکی از مقامات ارشد ارتش مالی که خواست نامش را فاش نکند، گفت: باه انداو و مختار وانه به کمپ نظامی "کاتی" در نزدیکی باماکو برده شدند و حاشان خوب است. آنها شب را در شرایط خوب سپری کردند. رئیس جمهوری با پزشکش نیز دیدار کرد.

در این باره خبرگزاری فرانسه گزارش داد، باه ندوا و نخست‌وزیرش چند روز پس از بازداشت آزاد شده‌اند. آنها شب گذشته آزاد شدند.

این خبرگزاری افزود: اعضای خانواده آن دو نیز بر آزادی آنها صحه گذاشتند.

یکی از اعضای تیم گویتا گفت: در جریان مذاکرات با میانجی‌گران جامعه اقتصادی کشورهای غرب آفریقا، دلایل‌مان را برای سرنگونی این دو تن توضیح دادیم و تاکید کردیم که انتخابات سال آینده برگزار خواهد شد.

وی افزود: مذاکرات بیشتری با این هیئت از جامعه اقتصادی کشورهای غرب آفریقا برگزار خواهد شد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: کشور مالی جامعه اقتصادی کشورهای غرب آفریقا رئیس جمهوری شورای امنیت نخست وزیر رئیس جمهور تحریم ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۰۴۳۷۲۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آزادی ۵ صیاد ایرانی از جمهوری سیشل

سفیر ایران از آزادی پنج صیاد ایرانی بازداشت شده در کشور «سیشل» و بازگشت آنها به کشور خبر داد.

به گزارش ایرنا، بنا بر اعلام حسن علی بخشی سفیر اکردیته جمهوری اسلامی ایران در سیشل، پنج صیاد بلوچ بازداشتی در این کشور آفریقایی آزاد شدند.

سفیر ایران افزود: با پیگیری همه جانبه سفارت، این پنج نفر که سرنشین یک لنچ ماهیگیری بوده‌اند و در دی‌ماه سال گذشته به جرم ورود غیرقانونی به آبهای سیشل دستگیر شدند، آزاد شده و فردا از طریق خطوط شرکت هواپیمایی قطر به میهن اسلامی باز می‌گردند.

سیشل با نام رسمی جمهوری سیشل، کشور جزیره‌ای در خاور قارهٔ آفریقاست که در درون آب‌های اقیانوس هند جای گرفته‌است. سیشل، کوچک‌ترین کشور قاره آفریقا است که پایتخت آن ویکتوریا است.

این کشور، تنها کشور آفریقایی دارای شاخص توسعه انسانی با درجهٔ بسیار بالا می‌باشد. سیشل از مجمع‌الجزایری شامل ۱۱۵ جزیره تشکیل شده‌است که در حدود ۱۵۰۰ کیلومتری قاره آفریقا واقع شده‌اند.

این جزایر در شمال ماداگاسکار قرار گرفته‌اند. سیشل با ۱۰۰٬۰۹۲ نفر جمعیت، یکی از کمترین جمعیت‌ها را در میان کشورهای آفریقا دارد./ ویکیپدیا

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • رهبر شیعیان کشور مالی با رئیس جامعه مدرسین حوزه علمیه قم دیدار کرد
  • وزیر خارجه: همه خدمه کشتی توقیف شده را با نگاه انسانی آزاد کرده‌ایم
  • امیرعبداللهیان: ایران همه خدمه کشتی توقیف‌شده را با نگاه انسانی آزاد کرد
  • امیرعبداللهیان: همه خدمه کشتیِ توقیف‌شده را با نگاه انسانی آزاد کرده‌ایم
  • همه خدمه کشتی توقیف‌شده را با نگاه انسانی آزاد کرده‌ایم
  • مسکو: واشنگتن در ۶ ماه اخیر، شورای امنیت را گروگان گرفته است
  • نقش سازنده سپاه در امنیت پایدار منطقه و مبارزه با تروریسم
  • سید حسن خمینی به نخست وزیر بورکینافاسو: طرح مسئله فلسطین از زبان شما به عنوان یک کشور مستقل و تاثیرگذار در آفریقا می تواند خیلی کمک کند
  • احمد مسجدجامعی: در اوایل انقلاب، بسیاری از مهم‌ترین مشاغل از جمله ریاست‌جمهوری، نخست‌وزیری و نمایندگی مجلس و استانداری بحق در اختیار معلمان بود/ از اقدامات نابخشودنی سال‌های اخیر، تغییر نام دانشگاه تربیت معلم است
  • آزادی ۵ صیاد ایرانی از جمهوری سیشل